Written by remo

Magento webwinkel koppelen aan Bol.com

Bol.com is een enorm krachtig platform met een enorme klantenkring, naar eigen zeggen hebben ze minimaal 5 miljoen klanten die met regelmaat bestellen. Wij zien dan ook een duidelijke trend dat de consument steeds vaker kiest voor ‘vaste’ webshops zoals Bol.com, dan dat ze vergelijken waar ze een dubbeltje kunnen besparen op een bestelling.

En dat is ook niet zo gek, met meer dan duizend medewerkers is Bol.com een solide leverancier met een uitstekende klantenservice die ook nog een 24 uur per dag bereikbaar is.

Magento webshop en Bol.com

Verkoop jij je artikelen via een Magento webwinkel en wil jij deze koppelen aan Bol.com? Dan hebben we goed nieuws! Via JustFEED wordt jouw Magento aanbod automatisch gesynchroniseerd met het platform van Bol.com en worden zelfs je bestellingen automatisch geïmporteerd in je webshop.

Verkopen op Bol.com (commissies)

Waar je wel rekening mee moet houden zijn de commissies die Bol.com hanteert. Ze hanteren een vaste commissie (tussen de 0.99 en 2.99) per artikel, alsmede een procentuele vergoeding per verkoop.

Bol.com commissies partnerprogramma

Zakelijk

Ook is het verplicht dat je een ‘professionele’ verkoper bent en dus een inschrijving hebt bij de Kamer van Koophandel.

Aanbieden van artikelen

Bol.com accepteert alleen artikelen die voorzien zijn van een EAN code. In de meeste gevallen zorgt de importeur of fabrikant van de artikelen voor deze EAN code, maar wanneer je zelf artikelen importeert dan zul je zelf moeten zorgen voor een EAN via bijvoorbeeld GS1.nl. Hier kun je ean-reeksen aanschaffen die je vervolgens per artikel (en variatie) kunt toepassen.

Logistiek via Bol

Sinds enige tijd is het mogelijk om je gehele logistieke proces uit te besteden aan Bol.com. Simpel gezegd verstuur jij je voorraad naar het Bol.com magazijn en regelt Bol.com alles van verzending tot klantenservice voor je. Uiteraard wel tegen vergoeding, maar enorm interessant wanneer je gebruik wilt maken van de cut-off tijd (23:00) van Bol.com. Ook wordt jouw aanbod beter weergegeven dan het aanbod van concurrenten die niet via Logistiek via Bol aanbieden.

Bij Logistiek via Bol heb je te maken met meerdere kosten, namelijk een opslagfee per artikel alsmede een pick/verzend fee die beiden afhankelijk zijn van het formaat van je artikel. Zo kost een klein artikel dat als brievenbuspakje verstuurd kan worden zo’n 2.99 en loopt dit op tot circa 5.99 voor de grootste artikelen.

Let wel; naast de Logistiek via Bol kosten betaal je ook de vaste commissie per artikel.

Betaald worden door Bol

Bol.com betaalt jou ongeveer 3-4 weken na bestelling uit, je ontvangt dus dagelijks betalingen, minus de commissie die Bol in rekening brengt.

Magento koppelen aan Bol.com

Zoals eerder genoemd kunnen wij eenvoudig je volledige Magento aanbod publiceren op Bol.com. Wanneer je een wijziging doorvoert in een artikel zal JustFEED deze wijziging detecteren en direct je aanbod aanpassen op Bol.com. En je hoeft bij ons natuurlijk een plugins te installeren, in te stellen of zelf feeds te genereren. JustFEED regelt automatisch de volledige koppeling tussen jouw Magento webwinkel en Bol.com