Written by remo

Eindelijk, geen verplicht keurmerk meer voor Beslist

Het was de grootste ergernis van veel van onze klanten, het dure on volstrekt onnodige keurmerk van Thuiswinkel.org of Webshop Keurmerk dat door Beslist verplicht gesteld werd wanneer je wilde adverteren op hun platform.

Vanaf nu is dit verleden tijd, Beslist gaat zelf checks uitvoeren of een webshop betrouwbaar is en laat het verplichte keurmerk voor wat het is. Barbara Willems, verantwoordelijk voor de marketing binnen Beslist.nl, geeft aan dat dit  sinds het begin van deze maand is gewijzigd.

“We zijn in eerste instantie gestart met een aantal geselecteerde keurmerken, maar de afgelopen jaren hebben wij een scherp beeld ontwikkeld van waar een webshop aan moet voldoen om kwalitatief te kunnen leveren. Met onze eigen check moeten webshops ook aan de wet voldoen, maar verlagen we de drempel zonder de betrouwbaarheid en kwaliteit los te laten. Ook hebben we zo bij toekomstige ervaringen en ontwikkelingen onze acceptatie zelf in eigen hand.”

De afgelopen periode heeft Beslist.nl enkele strenge kwaliteitsvoorwaarden opgesteld. Het is dus niet gezegd dat zonder keurmerkeis de toelating per definitie soepeler is. “Bij de interne kwaliteitscheck zijn de afdelingen sales, finance, happy consumers en content management betrokken. Onze kwaliteitscheck is vergelijkbaar met die van de bestaande keurmerken – we checken dus de wettelijke vereisten voor webshops – maar kijken daarnaast ook naar de processen bij webshops. Het is daarom geen standaard checklist.” Het bedrijf geeft zelf aan dat ontwikkelingen in de branche erg snel gaan en dat ze daar graag op willen kunnen inspelen. Het kan dus zijn dat de voorwaarden voor toelating periodiek wijzigen, als nieuwe wetgeving of andere ontwikkelingen en ervaringen hiertoe aanleiding geven.